humor

warning: Creating default object from empty value in /home1/kuehlebo/public_html/georgeovermeire/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

I'm a Musicologist

FaceBook weet alles van je.
Zo weten ze kennelijk van mij dat ik musicoloog ben.
Niet het meest spraakmakende wat ik doe; ik heb er weliswaar voor gestudeerd, maar er is geen droog brood in te verdienen. Dus ik doe het niet voor mijn beroep. Mijn bezigheden als koordirigent en muziekleraar stellen me in staat mij als musicoloog bezig te houden met een voor het grote wereldgebeuren volstrekt irrelevant onderwerp.
:-)

Deze reclame-op-maat kreeg ik deze week via mijn FB-newsfeed binnen:

Normaal skip ik de reclame, maar deze advertentie trok natuurlijk mijn aandacht; rare jongens die musicologen.

Een belangrijke regel op het internet is: wat je ook leest, sla in ieder geval de commentaren over. Dat deed ik nu niet, ik had nog ergens twee minuten tijd over, en ik besloot eens te kijken wat er over het opschrift op deze trui te zeggen was. Zoals te verwachten kwamen de meeste commentaren niet verder dan "LOL", "That's me" en andere "ik ben, dus ik like"-icoontjes.

Blessed is the man who, having nothing to say, abstains from giving wordy evidence of the fact. – George Elliot.

Maar tussen al dit gebabbel stond daar het commentaar van ene Alysia Christina Raine, whoever she may be:

I don't know if this is an accurate description of musicologist. Having actually studied musicology, I'd say, 'I study things that most people don't care about and can't even comprehend.'

Het is een mooi vak, de musicologie. En ik geloof in de waarheid van Alysia's spreuk: mijn onderzoek (het heeft iets met de Duitse operacomponist Albert Lortzing te maken) pretendeert een missing link in de muziekgeschiedenis aan te gaan tonen, maar zal, als ik het ooit ga afronden en mijn boek ga publiceren, de muziekwetenschap niet aan het wankelen brengen. Wellicht zullen de andere circa 60 - 100 Lortzingkenners wereldwijd er welwillend kennis van nemen, maar de rest van de wereld weet sowieso nauwelijks wie Lortzing was en zal het verder dan ook een zorg zijn.
Maar je moet voor je hobby durven uitkomen: met Alysia's spreuk, en de afbeelding van mij bij het Albert Lortzingbeeld in de Berliner Tiergarten erop, wil ik die trui wel dragen.
Syndicate content