George Overmeire's Website
The Art of Life is dying young....as late as possible!
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library." - Jorge Louis Borges

"Having fun isn't hard, When you've got a library card".

Ik heb er twee en ik gebruik ze goed. En vaak, al te vaak, heb ik boetes voor te laat terugbrengen. Ik zie ze maar als een "badge of honor".

Ik koop ook graag boeken, meer dan ik kan lezen. Mijn leeswoede heb ik, net als mijn liefde voor muziek, meegenomen uit mijn kindertijd. Als dertienjarige ging ik tijdens tussenuren op school naar V&D in Rijswijk, om te kijken of er nog boeken in de uitverkoop waren. Ook fietste ik na schooltijd wel eens om, om een bepaald boek te gaan kopen waarvan ik wist dat het alleen bij die ene bepaalde boekhandel op voorraad was. Veel van die boeken heb ik nog steeds in mijn kast staan.

Mijn moeder vond het geloof ik maar raar dat ik mijn zakgeld niet uitgaf aan patat en uitgaan, maar aan bladmuziek, grammofoonplaten en boeken.  Muziek en Lezen, dat deed ik nu eenmaal het liefste - en eigenlijk is dat nog steeds zo.

Ik houd sinds 1992 bij wat ik lees, aanvankelijk gewoon in een tekstbestand. Inmiddels doe ik dat op GoodReads. Heel gevaarlijk, want het is een social network voor lezers, dus het levert ook weer allerlei nieuwe tips op voor nog meer boeken.

Mijn literaire voorkeur: Nederlands (romans), Engels (sciencefiction) Duits (Goethe en de vroeg negentiende-eeuwse Biedermeier-literatuur). Biografieën en filosofie lees ik ook. En (muziek)-wetenschappelijke literatuur natuurlijk. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit - Science, Fiction en Sciencefiction.The buying of more books than one can read is nothing less than the soul reaching toward infinity, and this passion is the only thing that raises us above the beasts that perish.

- A. Edward Newton (1863-1949).


Tegenwoordig heb ik een E-reader, en dat houdt mijn boekenkast nog enigszins opgeruimd - al zijn er altijd boeken die ik liever gewoon op "Treeware" wil hebben. Ook mijn iPad gebruik ik hoofdzakelijk om vanaf te lezen, al zijn het hier voornamelijk digitale tijdschriften en wetenschappelijke artikelen.