George Overmeire's Website
The Art of Life is dying young....as late as possible!
"Weit, hoch, herrlich der Blick - Rings ins Leben hinein"

Goethe heeft mij altijd gefascineerd. Waarom? Moeilijk te zeggen. De kennismaking met Faust, tijdens mijn middelbare schooltijd was een begin, maar vooral is Goethe mijn held omdat hij iemand was die zich met vrijwel alles bezig hield waarmee je je in zijn tijd maar bezig kon houden. Als hij geen "Homo Universalis" is, dan toch minstens een "Polymath". Dat pretendeer ik ook te zijn.

Dat Goethe vooral als het om de beta-wetenschappen ging de plank weleens missloeg is wellicht overmijdelijk. Ik pretendeer dat mij dat niet zal overkomen :-)

Goethe's beroemdste boek is wellicht "Die Leiden des jungen Werthers", maar dat boek heeft in ieder geval niet mijn voorkeur - eigenlijk vind ik dat een heel saai boek. Faust is natuurlijk heel interessant en heb ik inmiddels drie keer gelezen, maar mijn favoriete Goethe-boek is Wilhelm Meisters Lehrjahre.

Daaruit komt de spreuk die op iedere pagina van deze website te lezen is:

Man sollte alle Tage wenigstens

ein kleines Lied hören,

ein gutes Gedicht lesen,

ein treffliches Gemälde sehen

und,

wenn es möglich zu machen wäre,

einige vernünftige Worte sprechen.

Mijn Goethe-Website

Ik beheer een eenvoudige website over Goethe en de muziek en een speciale Facebook-pagina waarin ik nieuwtjes over Goethe recycle.Goethe in zijn werkkamer.