George Overmeire's Website
The Art of Life is dying young....as late as possible!
Being born is not a crime, so why must it carry a sentence of death? - Robert Ettinger

Ik heb mijn lichaam ter beschikking gesteld van de wetenschap.

Jawel; als mijn wens vervuld wordt, zal na mijn dood mijn lichaam zo snel mogelijk op transport naar Amerika worden gezet, om in Michigan bij het Cryonics Institute te worden "ingevroren", zoals dat kort door de bocht heet.

Het is eigenlijk wel iets meer dan "invriezen," maar de korte versie is dat het experiment is om te kijken of het ooit mogelijk zal zijn mensen die na hun dood zodanig worden geconserveerd dat er niets - en vooral niets van het brein, en dan eigenlijk vooral niets van de neurale verbindingen in het brein (de synapsen) - verloren zal gaan, terug te halen - te "reanimeren". En de ziekte waaraan je bent overleden, inclusief veroudering, te genezen.

Het lijkt mij een mooi experiment. Ik ben wel geïnteresseerd in de toekomst. En ik hou van het leven - al heb ook ik weleens mijn mindere dagen. Dus als ik de keus zou hebben, zou ik liever niet dood gaan. Als het mislukt, ben ik inderdaad dood - maar dat was ik toch al.

Als het experiment echter slaagt, heb ik bonustijd. Hoe lang? Eeuwig leven? Onsterfelijkheid? Ik weet het niet, maar wat heb ik te verliezen?

Het lijkt simpel, maar er zit natuurlijk wel iets meer aan vast; wetenschappelijk, ethisch, juridisch. Ik ben niet te beroerd erover te praten, maar in principe heb ik er een website over gemaakt, met vooral een FAQ, om de allereerste vragen die bij mensen die ervan horen opkomen te beantwoorden.