George Overmeire's Website
The Art of Life is dying young....as late as possible!
To teach is to touch a life forever.

Ik ben docent Muziek aan het Vrijzinnig Christelijk Lyceum in Den Haag.

Leraar zijn is een mooi beroep en muziekleraar zijn is helemaal goed, natuurlijk, al helpt het dat ik mag lesgeven op het VCL - gewoon een goede school met een prettig klimaat.

Ik heb er een prachtig lokaal, waar ik kan doen wat ik zinvol vind om te doen tijdens de les: er is natuurlijk een boek waarmee de door het ministerie van onderwijs voorgeschreven leerstof doorgewerkt wordt, maar belangrijker is het uiteraard dat kinderen muziek maken - muziek is een praktijkvak. Vroeger hadden we daar de blokfluit en het sterk overgewaardeerde Orff-instrumentarium (trommeltje, triangel, woodblocks) voor, maar die tijd is voorbij.Liever leer ik de kids keyboard spelen en vooral gitaar. In de bovenbouw draag ik mijn belangstelling voor Computer Muziek over op de 5-de jaars en leer ik ze met FLStudio werken en hun eigen stuk componeren.

De computer heeft mijn werk ook interessanter gemaakt: niet alleen gebruik ik hem in mijn lessen, maar ik heb, toen dat in de mode kwam, meegewerkt aan het ontwikkelen van een ELO (=Elektronische Leer Omgeving) voor de school. En nu, in het post-computertijdperk,  experimenteer ik met het gebruik van iPads, Smartphones, Chromebooks en social media in de les.